Vistas de página en total

viernes, 22 de diciembre de 2023

Letizia Ortiz Rocasolano (Oviedo, 15 de setembre de 1972) "de journaliste à reine". Felipe VI Sa Majestat Rei i Letizia Ortiz Rocasolano Sa Majestat Reina.

La part humana de Letizia. Recordem que només hi ha un ésser perfecte i aquest és Déu. Qui se senti lliure de culpa que llenci la primera pedra.

Letícia Ortiz Rocasolano és la reina consort d'Espanya pel seu matrimoni amb Felip VI, motiu pel qual rep la denominació de reina des del 2014, moment en què el seu marit va accedir a la prefectura de l'Estat espanyol després de l'abdicació del seu pare Joan Carles I. La seva filla gran, Elionor, és la princesa d’Astúries, primera en la línia successòria de la Corona espanyola.

Letizia Ortiz, nascuda a Oviedo el 15 de setembre de 1972, és la filla gran de Jesús Ortiz, periodista, i Paloma Rocasolano, infermera. Als 15 anys es va traslladar a Rivas-Vaciamadrid (Madrid) per motius professionals del seu pare.

Es va llicenciar en Ciències de la Informació, branca de Periodisme, a la Universitat Complutense de Madrid. Encara estant a la facultat va començar a col·laborar amb el diari ABC i l'Agència EFE on es va integrar a l’àrea de política internacional. Va ser becària del diari La Nueva España d’Oviedo on es va dedicar a les àrees d’economia, televisió i espectacles. Va obtenir un màster en Informació Audiovisual i va viatjar a Guadalajara on va iniciar els estudis de doctorat (que no va concloure) i treballar al diari Siglo 21.

El 1998 va contraure matrimoni amb Alonso Guerrero Pérez, un professor de llengua i literatura amb qui havia tingut una relació de prop de deu anys. Un any més tard es van divorciar.

La seva feina a la televisió va començar a CNN+, un canal privat de notícies del Grupo PRISA. També va treballar a la cadena dels Estats Units Bloomberg TV, un altre canal privat amb seu a Espanya especialitzat en economia, finances i mercats. L’any 2000 va rebre el Premi Mariano José de Larra que concedeix l'Associació de la Premsa de Madrid per la seva tasca com a millor periodista menor de 30 anys. El mateix any s’incorpora a Televisión Española on es va fer càrrec de la presentació d’Informe Semanal i posteriorment va començar a treballar a l'equip d’edició dels noticiaris. Més endavant va presentar el Telediario matinal i va fer de corresponsal a diferents punts del món. L’any 2003 copresentava l’informatiu amb més audiència del canal, feina que va deixar en fer-se pública la seva relació amb Felip de Borbó, l’aleshores príncep d’Asturies.

La Casa Reial espanyola va anunciar l'1 de novembre de 2003 el compromís matrimonial de la parella. L’anunci va ser una autèntica sorpresa per l’opinió pública i els mitjans de comunicació, ja que es desconeixia que existís qualsevol relació entre els dos. El 6 de novembre es va celebrar la petició de mà i el 22 de maig de 2004 van celebrar el seu casament a la catedral de Madrid. Des d’aquell moment va gaudir de la dignitat de princesa d’Astúries, així com de la resta de títols vinculats al successor de la Corona espanyola.

Des del 19 de juny de 2014 rep la denominació de reina, al fer-se efectiva l’abdicació del rei Joan Carles I i en ser proclamat com a rei d’Espanya el seu marit sota el nom de Felip VI, moment en què ella va esdevenir la consort del rei d’Espanya.  

Fruit del seu matrimoni amb Felip de Borbó van néixer dues filles: 

Elionor de Borbó Ortiz, princesa d’Asturies; nascuda el 31 d’octubre de 2005.

Sofia de Borbó Ortiz, infanta d’Espanya; nascuda el 29 d’abril de 2007.


 
Fan Chart de 5 generacions (irlandès) per a Felipe VI Sa Majestat Rei i Letizia Ortiz Rocasolano Sa Majestat Reina.

ENLLAÇ: https://linktr.ee/ravilagut © COPYRIGHT 22-12-2023 Rafael Alberto Vilagut - ravilagut@ymail.com CEO i fundador del Moviment La 2a Oportunitat M2O. Telegram/youtube @ralviv.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario